Раздираният от проблеми Дунав ще търси изход от кризата срещу Арда

черно_море_дунав

Отборите на Дунав и Арда излизат един срещу друг днес в 17:00 часа в сблъсък от 25-ия кръг на Първа лига. Коронавирус кризата се оказа изключително тежка и за двата отбора. Русенци не са взимали заплати с месеци и дори заплашват да бойкотират днешната среща. Кърджалии също имаха трудности и се разделиха с куп футболисти, включително и с треньора Стамен Белчев. Така че днес се очертава един доста странен мач, ако въобще се състои.

Кризата в двата тима не е само финансова. Преди прекъсването на сезона, те се намираха в доста неприятни серии. Дунав няма победа в 8 поредни мача и се намира на предпоследното място в класирането. Арда пък записа поредица от 6 срещи без успех и така загуби шансове за място в Топ 6.

Днешният двубой определено е по-важен за домакините, които се нуждаят от всяка възможна точка в битката за оцеляване. Кърджалии обаче не идват само да отбият номера. Те имат да си отмъщават на този съперник за загубата с 0:2 през първия полусезон, а освен това новият наставник Николай Киров ще иска да започне с победа начело на тима.

Очаква се русенци да започнат срещата в състав Макенджиев на вратата и пред него в защита Цанков, Милчев, Николов и Исаевски. Димов и Лазаров ще бъдат опорни халфове, а Христов и Руснаков ще бъдат на двете крила. Атаката ще води Долапчиев, а зад гърба му ще действа Щерев.

Арда пък вероятно ще противопостави Караджов под рамката и карето Стоев, Костадинов, Леони и Георгиев в отбрана. Кръстев и Мартинов ще бъдат двойката дефанзивни халфове, а Ховсепян ще действа като плеймейкър. Делев и Коконов ще оперират по крилата, а в атака ще започне Василев.

Вероятни състави:

ДУНАВ: Макенджиев, Исаевски, Николов, Милчев, Цанков, Димов, Лазаров, Русанов, Щерев, Христов, Долапчиев

АРДА: Караджов, Стоев, Костадинов, Леони, Георгиев, Кръстев, Мартинов, Ховсепян, Делев, Коконов, Василев


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ