Новият собственик на Левски е категоричен: Хубчев остава, целта му е Купата на България

петър_хубчев

Новият собственик на Левски Наско Сираков иска Петър Хубчев да продължи да работи в клуба, съобщава „Тема Спорт“.

Той е на мнение, че наставникът си върши добре работата.

Това е и причината шефът да гласува доверие на бившия си съотборник на „Герена“.

На двамата им предстоят задълбочени разговори за това как ще изглеждат сините през следващия сезон, защото е ясно, че повечето играчи няма да бъдат задържани. Хубчев има валиден контракт със сините и за другата кампания.

На 15 май 2019-а той подписа с клуба за 2 години, като в договора между двете страни има опция за удължаването му с още един сезон. Същите са контрактите и на помощниците му Георги Донков, Левон Апкарян и Армен Амбарцумян.

Още щом се заговори, че Сираков ще стане голямата фигура в Левски, се появиха твърдения, че Хубчев няма да запази поста си. Това обаче не отговаря на истината.

Още повече, че Наско няма готов вариант за заместник, а времето между края на този и началото на новия сезон ще е много малко за каквито и да було промени – 2020/2021 ще стартира на 24 юли.

Пред Петър Хубчев има само една цел – спечелването на Купата на България. До нея остават да бъдат направени три крачки. На полуфиналите сините срещат Локомотив Пловдив.

Първият двубой е на 9 юни, вторник, от 20:30 часа на „Лаута“. Датата и часът на реванша на „Герена“ все още не са обявени. Другата двойка е Ботев Пд – ЦСКА, а финалът е насрочен за 1 юли на Националния стадион „Васил Левски“.

Със завоюването на трофея трябва да се поддържа импулсът сред сините фенове.

Именно благодарение на техните усилия и дарения клубът не фалира тази пролет, въпреки че бе на ръба на банкрут.

Ролята на Хубчев през периода на извънредно положение също бе много голяма.

Защото той успяваше да убеди играчите, че ситуацията в клуба ще се нормализира, а те ще си получат възнагражденията.

В критичното положение само един играч се раздели със „сините“ – португалецът Нуно Рейш.

Трябва да се отбележи, че Хубчев и щабът му не са взимали заплати тази година.

Те отказаха да получават възнаграждения, докато ситуацията в клуба не се нормализира.

Представянето в първенството ще остане на заден план и няма да е от толкова голямо значение на кое място ще завършат сините – второ, трето или четвърто.

Естествено, ще бъде преследвана евроквота. Но на „Герена“ са наясно, че в сегашното положение няма как да се гони европробив.

Петър Хубчев вече заяви, че доста от футболистите мислят за бъдещето си, което няма да е свързано със сините.

От „Герена“ със сигурност си тръгват Милан Миятович, Хали Тиам, Филипе Нашименто и Дени Алар, чиито договори изтичат. Ще се търси раздяла с Насиру Мохамед и Франко Мазурек.

На исландския защитник Холмар Ейолфсон и бразилското крило Паулиньо се гледа като на играчи, които могат да бъдат трансферирани и да вкарат свежи средства в касата на клуба.

Ако не се случи нещо необичайно, Петър Хубчев ще стане първият треньор на Левски от 9 години насам, който започва и завършва сезона на „Герена“.

Последният такъв е Ясен Петров, водил сините през кампанията 2010/11.

На 10 юни Наско Сираков трябва да обяви плановете си за бъдещето на клуба – неговата издръжка, бъдещите силни фигури, спонсори. Това ще се случи на пресконференция на „Герена“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ