Щурм Грац иска да задържи Десподов! Австрийците вече преговарят с Каляри за национала

кирил десподов

Ръководството на австрийския Щурм Грац води преговори с Каляри за продължаването на договора за преотстъпване на българския нападател Кирил Десподов, съобщи спортният директор Андреас Шикер.

23-годишният Десподов играе под наем в австрийски клуб през този сезон и оставя добри впечатления, като се отличи със 7 гола и 7 асистенции в 13 мача.

Шикер обясни, че от клубната управа разговарят и с Инголщад за нов контракт на още един от преотстъпените Торстен Рьохер, но ще бъде трудно да задържат всички желани играчи в състава, защото кризата с коронавируса е наложила намаляване на бюджета.

„Конкретно за Десподов, той е топ играч за Австрия. Към него със сигурност ще има сериозен интерес. Ще бъде трудно да го задържим. Все пак ако успеем да завършим сезона по изключително добър начин, виждам шанс Кирил за остане при нас, иначе не“, обясни спортният шеф.

Щурм е пети в класирането на австрийската Бундеслига и в оставащите пет мача до края са кампанията се надява да се пребори за място в Евротурнирите.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ