ЦСКА с мъчна победа над Ботев (Враца) пред погледа на Гриша Ганчев

цска1

ЦСКА записа победа в първия си мач след почти тримесечно прекъсване заради пандемията от коронавирус. Армейците се наложиха с 2:0 на Ботев (Враца) в двубоя, който се игра на стадион „Българска армия“. На трибуните присъстваха собственикът на ЦСКА – Гриша Ганчев, както и почетният президент на клуба Димитър Пенев. Селекционерът на България Георги Дерменджиев също гледаше контролната среща. Томи Юрич откри резултата от дузпа четвърт час преди края на контролата, а Греъм Кери оформи крайния резултат две минути по-късно.

Още в първи минути футболистите на ЦСКА имаха претенции за дузпа за нарушение на Ангел Лясков срещу Брадли Мазику, но реферът не уважи претенциите на домакините.

В шестата минута Али Соу получи дълъг пас от Петър Занев, с който бе изведен и остана „очи в очи“ срещу Красимир Костов. Гамбийският тарант отправи удар от въздуха, но стражът на Ботев Враца с ефектен плонж отрази удара му – корнер. В седмата минута гостите също създадоха опасно положение, след като удар на Валери Домовчийски мина на сантиметри от вратата на ЦСКА.

В 24-ата минута дойде нов шанс за врачани. Христо Златински пробва да обстрелва вратата на Бусато с нелош изстрел, но топката премина встрани от вратата на бразилеца. В 38-ата минута бе фаулиран пред дъгата на наказателното поле, но ударът на Белтраме отиде над напречната греда на Костов – аут.

На почивката на срещата над София се изля доста силен дъжд, като той спря няколко минути преди сигнала за второто полувреме.

В 60-ата минута резервата Греъм Кери центрира от корнер към Белтраме, италианецът стреля, но топката мина встрани от вратата на Костов. Две минути по-късно стражът на гостите направи поредното си страхотно спасяване. Иван Турицов изведе с перфектен пас Али Соу, той спря топката и веднага стреля, но Костов успя с ръка да избие в корнер. В 63-ата минута Петър Занев отправи силен удар от границата на наказателното поле с десния крак, но топката профуча встрани от вратата.

Веднага след това Милош Крушчич направи повече от половин дузина смени в своя отбор, давайки възможност и на голяма част от резервните си футболисти да поиграят в мача. В 76-ата минута Греъм Кери получи пас вдясно и центрира за Ахмед Ахмедов. Нападателят на ЦСКА бе задържан от Петко Ганев, който получи втори жълт картон за нарушението си в наказателното поле и бе изгонен, а „червените“ получиха право да изпълнят дузпа. Зад топката застана австралиецът Томи Юрич, който с остър изстрел в долния десен ъгъл на вратата на Ботев Враца откри резултата на „Армията“ – 1:0.

120 секунди по-късно домакините поведоха с два гола. Тиаго Родригес спечели дуел в половината на Ботев и пусна пас към Кери. Той напредна и след рикошет в тялото на Ангел Лясков топката влетя във вратата на Христо Митов – 2:0.

Стартовите състави:

ЦСКА: Густаво Бусато, Иван Турциов, Валентин Антов, Брадли Мазику, Петър Занев, Рубен Пинто /к/, Кристиян Малинов, Стефано Белтраме, Едвин Джеси, Евандро, Али Соу

Ботев Враца: Красимир Костов, Петко Ганев, Илия Миланов, Венцислав Керчев, Ангел Лясков, Христо Златински, Аласан Н’Диайе, Петър Атанасов, Атанас Зехиров, Том, Валери Домовчийски /к/


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ