Левски тресна Витоша в първия си мач след пандемията, Костов изтърва дузпа

_49T6384

Левски победи с 3:1 Витоша Бистрица в контрола, която бе и своеобразна генерална репетиция на „сините“ за сблъсъка с Лудогорец на 5 юни от шампионата. В днешния спаринг точни за столичани бяха Робърта (38), Мартин Петков (53) и Хали Тиам (77), гол за бистричани вкара Илия Димитров, а Станислав Костов пропусна дузпа в края на двубоя.

Двубоят се игра пред празни трибуни, но домакините бяха положили усилия да осигурят атмосфера и от озвучителната система на стадиона се чуваха записи от песни от агитките на „сините“ фенове.

Срещата започна очаквано с домакински натиск, като „сините“ направиха няколко добри атаки в първия четвърт час. В 8-ата минута Горанов пробва диагонален удар отляво, но не намери очертанието на вратата, а Симеон Славчев не успя да стигне навреме до кълбото на далечната греда.

В 15-ата Ейолфсон опита да прати в предни позиции, но Мохамед Сила пресече паса, напредна отдясно и опита технично да прехвърли Миятович, който внимаваше и улови.

Амзин стреля по земя в ъгъла на Миятович в 19-ата, а няколко по-късно Паулиньо шутира силно над вратата.

В 31-ата Паулиньо преодоля с лекота двама бранители на Витоша, но от 10-ина метра не успя да стреля точно и прати в аут над напречната греда.

Левски откри резултата в 38-ата минута, когато Найджъл Робърта се възползва добре от пас на Спиерингс и прати в мрежата зад Кацарев.

Спиерингс направи втора асистенция в 45-ата минута – след негово центриране Каргас вкара втори гол, но попадението бе отменено заради засада.

На почивката Георги Георгиев влезе и направи дебют за „сините“. Тиам, Ивайло Найденов, Илия Юруков и Мартин Петков също влязоха. През втората част Франко Мазурек, Филипе Нашименто, Здравко Димитров, Станислав Костов и Дени Алар също се появиха на терена, като единствено Станислав Иванов остана от титулярите.

Резервата Мартин Петков се разписа в спаринга още при второто си докосване до топката. Хубав пробив на Ивайло Найденов отдясно завърши с пас по земя, Петков овладя в близост до точката за дузпа и със силен удар матира вратаря на Витоша.

При центриране на Гъргоров от фаул в 63-ата отбраната на Левски не реагира добре, но вратарят Георги Георгиев успя да парира опасен удар на Зюмбулев.

Гостите намалиха пасива си в 69-ата минута след отлична многоходова комбинация и гол на Илия Димитров.

В 71-ата Дени Алар можеше отново да даде преднина от два гола на Левски, но след добро подава не Мартин Петков, австриецът прати в тялото на Николай Кръстев, който отклони в корнер.

Станислав Костов отправи силен удар в 77-ата, вратарят обаче изчисти в корнер. Последва бързо изпълнение и центриране в наказателното поле, Илия Димитров опита изчистване, но направи пас на Хали Тиам, който с прецизен удар покачи на 3:1.

В 83-ата Никола Борисов фаулира Станислав Костов и реферът отсъди дузпа. Костов сам изпълни 11-метровия наказателен удар, но нацели напречната греда.

Нашименто не се възползва от подарък на вратаря Кръстев и прати встрани от вратата в 84-ата, а в ответната атака Запро Динев изведе Илия Димитров на стрелкова позиция, но Георги Георгиев излезе навреме и блокира удара му.

ЛЕВСКИ: Миятович, Горанов, Ейолфсон, Каргас, Лозев, Райнов, Славчев, Паулиньо, Спиерингс, Иванов, Робърта

Резерви: Георгиев (В), П. Иванов (В), Найденов, Алар, Мазурек, Димитров, Нашименто, Насиру, Тиам, Костов, Юруков, Петков


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ