Скандал! Исканите от Бойко 100 млн. лева, голяма афера на гърба на Левски и ветерани

7 Dni Sport19.05.2020
кирил ивков

Новина за инициатива за спасяването на Левски чрез кредит от 100 милиона лева от държавата обиколи медийното пространство в понеделник вечер. Пред БНТ инициаторът на идеята инж. Георги Манев обяви, че има подкрепа на ветераните на клуба Кирил Ивков, Георги Цветков и Емил Велев, които са потърсили за правна консултация бившия собственик на клуба Тодор Батков.

В интервю за БНТ Манев показва писмо, входирано до премиера Бойко Борисов с искане за кредит от 100 млн. лева, който да бъде изплащан 20 години с двегодишен гратисен период. Кирил Ивков обаче отрече участието на ветераните в подобна инициатива.

„Това е фалшива новина на Георги Манев. Не съм се подписвал никъде, само ми казаха за такова нещо. Не съм искал акции или кредити, градил съм авторитет толкова години, а сега ни намесват в това“, коментира бившият бранител на сините пред „Дневник“.

Ивков беше един от ветераните на Левски, които изпратиха писмо и призоваха бизнесмена Васил Божков и партньора му Георги Попов да предоставят мажоритарния пакет акции в техните ръце.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ