Школата на Ботев се похвали с три бронзови медала

phpnjYOaT_5ebfa637c5b744_77713541

ИК към БФС прие предложението на техническия директор на БФС за прекратяване на Държавните първенства при трите възрасти (U15, U17 и U19) в елитните юношески групи, като на база моментното класиране се определят държавните шампиони и носители на сребърните и бронзовите медали, пише официалният сайт на канарчетата.

И в трите елитни юношески групи отборът на Ботев завършва на престижното трето място. „Канарчетата“ записаха силни игри и заслужено ще се поздравят с бронзовите медали.

В U19 пловдивчани завършиха на 11 точки от шампиона ЦСКА-София, а на втората позиция остана отборът на Левски. При U15 „сините“ са категорични шампиони със 17 победи и 1 равенство, а второто място остана за Берое, като „заралии“ са с равни точки с „канарчетата“, но записаха победа в прекия мач в Стара Загора.

В U17 момчетата на Георги Онов завършват сезона на едва три точки от шампиона Септември. До края на първенството трябваше да се изиграят още 12 кръга, а в един от тях „жълто-черните“ приемаха именно столичани на „Футболен комплекс Ботев 1912“.

В U19 с голмайсторския приз за „канарчетата“ се окичиха Иван Василев и Иво Казаков, реализирали по 14 гола. В U17 с най-много голове за пловдивчани се отчете Никола Илиев – 26 попадения, а в U15 голмайстор на ботевистите стана Мартин Пенчов с 16 гола.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ