Мегаскандал с тиквениците от „Плейбой“ разтресе БФС, ЦСКА и Левски също са в кюпа

7 Dni Sport16.05.2020
изпълком_фурнаджиев

БФС отново показа пълен непукизъм за футбола в България. Особено за юношеския, за който уж се грижи изключително. И направи за смях висши свои служители.

„На днешния Изпълком не е дискутирана тази тема. Това е предмет на дискусия на експертната група, която ще го предложим на следващото заседание на Изпълкома“, каза Христо Запрянов, директор на отдел „Връзки с обществеността и медии“ към БФС като отговор на въпроса на Ваня Николова от viasport.

„Здравето на децата е на първо място. Дори да има минимален риск, не би следвало да има мачове. Няма решение, защото няма яснота. Никой не знае. Неслучайно не работят детски градини и училища“, каза вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев.

Около час по-късно се оказа, че не само, че е проблемът е дискутиран, но и са взети важни решения. При това свързани с групи, в които участват ЦСКА и Левски.

„ИК прие предложението на техническия директор на БФС за прекратяване на Държавните първенства при трите възрасти (U15, U17 и U19) в елитните юношески групи, като на база моментното класиране се определят държавните шампиони и носители на сребърните и бронзовите медали. Всички отбори, участници в първенството на елитните юношески групи през сезон 2019/2020, запазват своите места през сезон 2020/2021. През следващата кампания елитната юношеска група U15 ще бъде допълнена с отборите на Пирин (Благоевград) и ПФК Монтана, а елитната юношеска група U17 съответно с „Пирин“ (Благоевград) и ФК „Спартак 1919″ (Плевен).

Финалният турнир за Купа България – юноши старша възраст U19, трябва да излъчи победител – участник в младежката Шампионска лига на УЕФА до 20.07.2020 г. Турнирите Купа България за възрасти U17 и U15 също подлежат на евентуално доиграване на по-късен етап, позволяващ техния завършек“, се казва в официалното съобщение, публикувано на официалният сайт на централата.

На същият сайт липсват каквито и да е данни за това кой всъщост е технически директор на БФС. Има данни за всички, включително и за шефката на кабинета на президента.

Остават няколко въпроса. Ако Христо Запрянов, човекът фалирал родния „Плейбой“, не е присъствал за заседанието, то със сигурност Атанас Фурнаджиев е бил на него и би трябвало да знае какво е разисквано. В противен случай е създаден доста грозен прецедент.

Не става ясно и точно по какъв критерий е действано за попълването на елитните групи, след като има още доста отбори, които са се надявали да стигнат до тях след баражи. Но са отрязани и така са потъпкани всякакви спортни критерии.

По същия начин бе постъпено с Втора лига. Въпреки указанията на УЕФА спортния момент да е водещ бе обявен служебен шампион в лицето на ЦЕКА 1948. Заради това остро реагира президентът на „Септември“ Румен Чандъров, който нарече всички в БФС некадърници и обеща да си търси вложенията от централата.

„Септември“ и „Монтана“ трябва да тренират на сухо близо 2 месеца, за да играят в плейофите при това без нито една контрола. А „Локо“ (Сф) пък директно бе елиминиран без право на помилване.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ