Драматична загуба за България на Европейското, шансовете за Топ 4 са илюзорни

баскетбол - националки до 20 години на Европейското в Румъния

Съвсем малко не достигна на националния отбор за девойки до 20 години за трети успех на европейското първенство в Румъния. Нашите бяха на крачка от успех над лидер в класирането и непобеден до момента тим на Чехия, но отстъпиха с 67:69. Победа щеше да даде реални шансове на България U20 за място на полуфинал. Сега възможностите вече остават илюзорни и не зависят  само от нашето представяне.

Чехкините започнаха по-добре мача, като дръпнаха с 4 точки след първите 10 минути. До края двата тима бяха абсолютно равностойни. Слабото място на нашите отново се оказа борбата, в която отстъпиха с 47:40. Защитата на тима, воден от Таня Гатева обаче бе на ниво, като те „откраднаха“ 9 топки.

Гергана Иванова бе над всички в българския тим със 17 точки и 9 борби. с 13 точки и 6 овладени топки се отличи Александра Петрова, а Клаудия Пенкова – с 12. Янина Тодорова добави 9 точки.

Утре нашите излизат срещу Турция във важен мач, който ще започне в 17:15. До момента и двата тима са с актив от 2 победи и 2 загуби.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ