Балтанов откровен: Петата на Ожболт му отрязала краката, в Ботев го обичали, в Левски – не

7 Dni Sport26.04.2020
ЦСКА - Ботев Пловдив, Едвин Джеси, Лъчезар Балтанов

Капитанът на Ботев (Пловдив) Лъчезар Балтанов отговаря на въпроси на феновете на тима като част от кампанията, организирана от „канарчетата“. Халфът обяви, че чувства „жълто-черните“ като роден клуб, независимо, че е юноша на Левски.

„Ботев (Пловдив) го чувствам като роден клуб, все едно съм бил тук цял живот. С „жълто-черния“ екип постигнах много успехи и хубави моменти, усетих какво е да си обичан. Точно това е причината отборът на сърцето ми да е Ботев.

За мен е чест и голяма отговорност да бъда капитан на такъв велик отбор като Ботев (Пд), с толкова многобройни фенове. Чувството е прекрасно. Не мога да определя точно кой е най-любимият ми гол. Мога да кажа три гола – срещу Локомотив Пловдив през 2015 година в калта, срещу ЦСКА в полуфинала миналата година и може би срещу Левски.

Той добави, че най-големият мач, в който е играл, е финалът за Купата на България срещу Лудогорец. Канарчетата го печелят с 2:1. „Имам и още един запомнящ се мач – дебютът ми в Шампионска лига срещу Челси на „Стамфорд Бридж“.

„Имах чувството, че ми отрязаха краката и че няма да мога повече да играя футбол. Наистина, това ми беше един от най-тежките мигове в моята кариера“, коментира Балтанов за загубения финал за Купата на България срещу градския съперник Локомотив.

Имам два идола, които за съжаление вече не играят футбол. Единият е Дейвид Бекъм, а другият – Роналдо Феномена. Наистина велики футболисти. За съотборника ми Тодор Неделев могат да се кажат много неща, но аз само искам да му пожелая да е жив и здрав. И да продължава по същия начин да радва хората, не само феновете на Ботев, а феновете на футбола, защото той разполага с прекрасни качества.

След края на състеателната ми кариера бъдещето ми пак ще бъде свързано с футбол. Не знам на какъв пост, но цял живот правя това и се надявам още някоя година да съм здрав, за да поиграя, а след това вече – ще видим“, завърши Балтанов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ