Вицепрезидентът на БФС изясни бъдещето на Първа лига! Разкриха и как ще бъдат подпомогнати клубовете

борислав_попов_емил_костадинов

Бъдещето на сезона в елитната ни дивизия започва да се изяснява. По всичко личи, че настоящият шампионат ще приключи с изиграването на два кръга от редовния сезон, мачовете от Купата на България и баражите.

Това заяви на днешната си пресконференция вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов.

„Има два варианта за завършване на сезона. Единият е да се доиграят двата кръга от редовния сезон, мачовете за Купата на България и баражите. Другият е да се изиграят и плейофите, но предвид тежката обстановката заради коронавируса, този вариант ми се струва неосъществим“, заяви Костадинов.

Българският футболен съюз обяви, че ще помага финансово на клубовете като поеме разходите им за съдийски такси след подновяване на първенството. Това стана ясно след днешната пресконференция на БФС в Бояна.

По груби изчисления тимовете от елита ще спестят общо по около 30 000 лева на кръг. Ако се завърши изцяло първенството, това значи, че помощта ще надхвърли 360 000 лева.

От футболния съюз не са обявили дали ще предприемат и други мерки за облекчаване финансовото бреме на родните клубове, като засега останалите предложения тепърва ще се обсъждат.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ