Пранди или роднини на шефове на федерацията поемат националния отбор

7 Dni Sport22.04.2020
людмил найденов, любо ганев

Силвано Пранди или българин ще застане начело на националния отбор по волейбол, смята председателят на треньорската комисия към БФ Волейбол Людмил Найденов.

Според директора на Марек в момента не е подходящо националите да бъдат поверявани на друг чужденец, който не познава достатъчно добре състезателите и ще има нужда от време за адаптация. Професора вече призна, че има принципна договорка да продължи да води България, след като направи това в Лигата на нациите, европейското първенство и олимпийските квалификации през 2019 година.

„Ние от треньорската комисия имаме за цел да предоставим кандидатурите на Управителния съвет и там вече ще преценят коя е най-подходящата и съответно ще назначат селекционер при мъжете и подрастващите. Смятам, че в момента не е удачно да говорим за друг чужденец освен Силвано Пранди. Имаме няколко подходящи кандидатури, които вече бяха спрягани. Найден Найденов, Николай Желязков, а защо не и Мартин Стоев? Имаме опции, ще обсъдим, когато се съберем в пълен вид на треньорската комисия“, коментира Найденов.

Интересното е, че Найден Найденов е брат на Людмил Найденов, а Николай Желязков е кумец на президента Любо Ганев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ