Левски Лукойл започва похода си към Шампионската лига от Литва! Вижте кои са следващите препятствия

Баскетбол - Левски Лукойл

Стана ясен съперникът на щампиона на България по баскетбол Левски Лукойл в първия квалификационен кръг от Шампионската лига. Сините ще играяг  срещу литовския Шяуляй.

Шампионът на страната ни е гост в първия мач на 20 септември. Реваншът е на 22 септември.

Шяуляй по традиция е най-титулуваният клуб в Литва след грандовете Жалгирис и Лиетувос Ритас, но миналия сезон бе от неуспешните – пето място в сезона и отпадане на четвъртфинал.

Ако Левски Лукойл  отстрани литовците, е  вероятно да се стигне до балканско дерби във втория квалификационен кръг. Съперник на победителя от двойката на „сините“ ще бъде  спечелилият сблъсъка между шампиона на Румъния Орадя и финландския Кауайоки Карху.

При успех и в този кръг,  Левски Лукойл ще пробва да направи и  последната решителна крачка  срещу френския Нантер. Ако влезе в Шампионската лига, българският шампион ще играе в Група В на редовния сезон. В нея са  ПАОК, Венеция, Тенерифе, Апоел Холон, Бон, Опава, както и победителят от потока на турския Сакария от квалификациите за влизане в Шампионската лига.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ