Стилиян Петров разкри как битката с левкимията го е подготвила за карантината

стилиян петров

Бившият български национал Стилиян Петров разкри как битката срещу левкемията го е подготвила за днешните времена на изолация заради пандемията от коронавирус. Той посочи и легендата Христо Стоичков като най-добър за него за всички времена.

Бившият капитан на Селтик и Астън Вила бе диагностициран с левкемия през 2012 година и тогава трябваше да прекара цяла година в изолация с изключение на пътуванията му до болница.

„Ние правим като семейство винаги много неща, не само заради това (б.р. неговата левкемия). След нашия собствен опит с моята болест разбрахме стойността на семейството и времето, което прекарваме заедно. Не е нещо ново. Сега за нас това е нещо нормално. Ние бяхме повече от година изолирани и сме свикнали. Една година и два месеца не можех да виждам никого и не можехме да допускаме никого. Ние трябваше да си стоим вкъщи или с колата до болницата и обратно“, разказва Стилиян Петров в интервю за The Herald.

„Имахме късмет, че имаме градина, в която можехме да правим упражнения и да играем с децата. Вкъщи играехме на игри, гледахме филми и всяка вечер. Опитвахме се да забавляваме децата повече от нас. Можехме да сме на телефона или компютъра и да работим, но при децата е по-важно да им покажем, че трябва да ценят малките неща“, продължава Стенли, който бе помолен да състави виртуален идеален отбор с петима играчи, които трябва да отговарят на някои условия. Той трябва да е играл с тях и те да имат такъв характер, че да оцеляват в изолация и беда.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

Стенли избира като схема за предполагаемия тим схема 1-1-3 и поставя на вратата Шей Гивън: Би било велико да бъда с него. Голямо удоволствие е, той има страхотен хумор. Добър вратар. Той е нисък, но по-високите не винаги са най-добрите. А по-ниските са идеални за отбор от петима“.

„В защита бих взел Джеймс Колинс, мой бивш колега от Астън Вила. Отново великолепен човек, страхотен защитник. Ако трябва да играем по петима, бих играл с един в защита, защото Джеймс може да се справи заедно с трима халфове“.

„В средата ще бъде Шансуке Накамура заради голямото му самообладание, страхотния му ляв крак, великолепна личност и защото няма добър английски. Значи той ще бъде този, който ще ни размива, защото няма да разбира какво казваме“. Бих взел и Рой Кийн. Той е твърд и ще ни избута в тези трудни времена. Той винаги е позитивен, ще тренира всеки ден и ще ни уверява, че правим правилните неща. Знаете ли, ако искаме да сме заключени, трябва да сме сигурни, че и някой ще ни готви и ще ни нарежда какво да правим, а никой няма да му противоречи“.

„Още един халф? Трябва да съм аз, защото трябва да съм с тях нали? Ще се поставя там и ще правя каквото ми кажат. Аз ще бъда този, който ще ги събира“, завършва Петров състава си без нападател, какъвто обаче му е разрешено да добави, защото е ясно, че ще посочи Хенрик Ларсон.

„Вие знаете защо. Той само вкарва и ще печели мачовете ни, а освен това ще е много забавно с него“, споделя Стенли за шведа Хенрик Ларсон.

Абсолютният герой на Стилиян Петров за всички времена обаче е легендата на Барселона Христо Стоичков, с когото играят заедно за българския национален тим. „Той беше на едно друго ниво от всеки друг, с когото съм играл някога“, казва Стенли за Камата.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ