Черен левскарски Великден! Отиде си един от най-великите треньори на България

7 Dni Sport19.04.2020
тъжна-вест

След кратко боледуване почина Станислав Бояджиев. Коварна болест отне от нас във Великденската нощ един от най-успешните български баскетболни треньори.

 

Името му ще остане вечно в спомените и сърцата на феновете на играта както с успехите му като състезател, така и с върховете му като треньор.

 

На 8 март 1984 г. в Будапеща неговият Левски Спартак побеждава италианския Золу Виченца и печели Купата на Европейските шампионки. Преди това през 1978 и 1979 „сините“ имат и две купи “Лиляна Ронкети”, като начело пак е той.

Със „сините“ Бояджиев печели пет държавни титли в периода от 1980 г. до 1986 г. Освен това на сметката му са и шест купи на България.

В състезателната си кариера Станислав Бояджиев, който е роден на 15 юли 1945 г., има участие на олимпийските игри в Мексико през 1968 г. Като играч пет пъти печели купата на България.

 

След края на кариерата си дълги години продължи да работи за развитието на българския баскетбол, като изпълняваше длъжността Директор Женско направление към БФБаскетбол. Неговото сладкодумие ще ни липсват винаги!

 

Екипът ни изказва своите дълбоки съболезнования към близките и роднините на Станислав Бояджиев!

 

Поклон пред светлата му памет!


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ