Еди Назарян със задача да заякне! Режимът е железен: преди обяд учи, след това се бори вкъщи

7 Dni Sport17.04.2020
Гриша Ганчев, Едмонд Назарян

По време на карантината, наложена заради епидемията от коронавирус, 18-годишният европейски шампион по борба Едмонд Назарян заляга над уроците.

„Вкъщи е, има училище всеки ден и матури – каза неговият баща Армен Назарян, селекционер на националния ни отбор по класическа борба. – Искаме на първо време да завърши като отличник и след това да започне подготовка с нас за догодина. Еди става сутринта и прави упражнения, с Гриша (брат му) са почти в категория и се борят. Добре е, че си имам партньори у дома. Давам им задачи и упражнения, а те изпълняват. Двамата са млади момчета, имат енергия и им се тренира.“

А относно спортната кариера на сина си, който дебютира с европейска титла при мъжете, Назарян заяви: Еди получи една година, за да заякне още повече. През това време той ще води подготовка. За тази година за него имаше предвидени европейско и световно първенство за младежи, и ако не може да се бори на тях, той ще чака турнирите догодина. Най-вероятно ще се подготвя с Иво Ангелов (60 кг) и ще се борят заедно. Така хем той ще заякне, хем ще помогне и на Иво. Може да качи и до 67 кг, все още не знаем.

Наставникът уточни, че всички национали се подготвят индивидуално по домовете си. А след като условията позволяват и бъде вдигната карантината тимът най-вероятно ще тренира на базата в Тетевен. И допълни, че Айк Мнацаканян, който бе с травма на ръката, вече е добре и се подготвя по индивидуална програма.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ