Раул Албентоса на изпроводяк: ЦСКА остава в моето сърце, бих се върнал в един нов интересен проект

цска - зоря, евандро

Раул Албентоса се раздели по взаимно съгласие с ЦСКА. Испанският футболист сподели пред Дарик радио, че никога няма да забрави гола във вратата на Левски.

С какви чувства напускаш ЦСКА?
Първо това беше място, което не познавах. Знаех за историята на ЦСКА, но мястото бе непознато за мен. Тук ми хареса много. В ЦСКА се чувствах много-много щастлив. На финала обаче обстоятелствата са такива, че трябва да се разделя с ЦСКА. Това ме натъжава. Вратата винаги е отворена да се върна в един момент. Ще видим какво ще начертае бъдещето.

Ти си един от футболистите, който е пряко засегнат от пандемията от коронавирус. Как футболът бе засегнат от тази криза?
Целият свят е засегнат от коронавируса, не само футболът. Всички големи първенства, включително испанската Ла Лига понесоха последствията от тази криза. Само загубите от телевизионните права са огромни. Разбира се, българското първенство не е толкова финансово силно. Тук не се разпределят такива пари от гледна точка на милионите, които се получават за телевизионни права в Испания или в Англия. Ситуацията е много трудна за всички клубове. Сега във футбола всичко е изместено на икономическа тема.

Оставаш ли приятели в ЦСКА?
Да, да. Имам много добри отношения с голяма част от моите съотборници, с които споделихме някои много добри моменти. С всички хора от клуба поддържам контакт. Разбира се, със собствениците на клуба Гриша Ганчев и Дани Ганчев сме в много добри отношения. С треньора също така. Освен това в София живеят много испанци и създадох много приятелства. ЦСКА остава в моето сърце.

Мислиш ли, че съществува възможност да се завърнеш в ЦСКА?
Нищо не се знае. Има такава възможност, защото аз правя нещата със сърце. Аз съм принципен човек. Исках да си тръгна по възможно най-добрия начин и в същото време да оставя вратата отворена. Собствениците на клуба ми казаха, че вратата на ЦСКА винаги е отворена за мен. Аз съм на 31 години и не знам как ще се развият нещата. Бих се върнал в един нов интересен проект.

Кои са най-скъпите ти спомени от този период в България?
За мен този период мина много бързо. Наслаждавах се на футбола, на живота в София заедно с моето семейство. Що се отнася до футбола, моментът, който никога няма да забравя е голът, който вкарах във вратата на Левски. Това е Левски и е най-голямото дерби в България. Истината е, че от този мач ще пазя най-скъпи спомени. Друг мач, който никога няма да забравя е първият ми мач с ЦСКА в Лига Европа.

Ти си футболист с много голям опит. Какъв съвет можеш да дадеш, какво трябва да се промени в българския футбол, за да стане по-добър?
Сега е трудно. На първо място всички клубове трябва да бъдат търпеливи, защото от финансова гледна точка положението ще бъде много деликатно. В тази криза ще бъде много по-трудно да бъдат взети качествени футболисти. Разбира се, България дава страхотна възможност на играчи да преобърнат своята кариера, да играят в европейските клубни турнири. България също така дава шанс на футболисти с по-малък опит в големите първенства да се докажат. Аз смятам, че в българското първенство има някои много добри футболисти. На мен в България ми хареса много и за мен това бе богат опит, който натрупах. Истина е, че трябва да бъдат подобрени стадионите, отборите да напреднат що се отнася до възстановяването на играчите. Мисля, че българското първенство може да се развие в добра насока. На мен ми хареса много. Феновете са много страстни и на мен това ми харесва.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ