Паро Никодимов начерта новия път пред ЦСКА! Готов ли е Гриша Ганчев да тръгне по него?

7 Dni Sport15.04.2020
гриша ганчев

Легендарният треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов посъветва клуба да поеме риск и да погледне по-смело към академията на отбора. Само така червените ще могат да постигнат по-сериозни успехи.

„Хубаво е клубът да има нов стадион, но трябва да се гради и отбор и да се намери баланс между двете неща. Другото е, че ЦСКА е нужно да рискува със свои играчи от школата и изобщо да се погледне по-смело към академията. Да ги наложат в отбора и след време да берат плодовете от тяхната продажба. Това е идеалният вариант. А как ще стане на практика, ще видим. Честно казано, не ми се вярва ЦСКА да промени стратегията си към селекцията, макар на отбора да му трябват повече българи. За чужденците сме го казвали доста пъти, че са необходими 4-5, но да са доста класни.

Навремето сме имали успехи изцяло с български играчи и се представяхме силно в Европа. Моделът е начертан, само трябва да се работи по него. В школата са необходими по-добри треньори, но и по-високо заплащане.

Иначе купуването на млади играчи от други отбори е добро като идея, но проблемът е, че се искат доста големи суми за тях. Разбирам и техните клубове обаче, защото „ден година храни”. Те са го изградили да е някакъв играч и искат компенсация”, каза Паро Никодимов пред „Тема спорт”.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ