Шеф на БФС към ЦСКА, Левски и другите: Махайте чужденците, за да оцелеете

7 Dni Sport15.04.2020
Венцеслав Стефанов, Атанас Фурнаджиев
Венцеслав Стефанов, Атанас Фурнаджиев

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев заяви, че е възможно клубове у нас да фалират заради епидемията от коронавирус.

Той говори пред БНТ, като призна, че може да се стигне дотам отборите да освободят своите чужденци, за да опитат да останат финансово здрави и стабилни.

„Всичко е възможно. Както е възможно фирми да фалират, така е възможно да фалират и клубове. За момента няма такива индикации, що се касае за Първа Лига. За Втора лига имаше такива индикации, още миналата седмица, за определени клубове. После излязоха с опровержение. Всичко е въпрос на това колко време ще продължи кризата и кога ще бъде вдигнато извънредното положение. Не мисля, че някой може да каже със сигурност. Клубовете си имат ръководства и те решават как да процедират. Важното е клубът да остане здрав и финансово стабилен. Ако махането на чужденците ще доведе до оздравяване на клуба, мисля че това е резоннно решение в Първа лига“, обясни Фурнаджиев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ