И Черно море поиска волейбола да си построи комунизма! Няма излиза, има само влиза

7 Dni Sport14.04.2020
Цска Пирин разлог волейбол мъже 7

Президентът на волейболния Черно море (Варна) и член на УС на БФВ Красимир Илиев заяви, че подкрепя идеята за разширен формат на Суперлигата за следващия сезон 2020/2021 година.Как обаче ще се финансират отборите, как ще подсигурят през седмица пътуване от единия до другия край на България, ами юношески формации, ами повече домакинства, това, като че ли никой не се пита. Важното е всеки да си построи своя комунизъм, пък напролет ще броим фалити.

Ето какво каза ентусиастът Краси Илиев за BGvolleyball:

„Разширен формат на Суперлигата с 14 участника е най-справедливото решение, което може да се вземе с оглед на настоящата ситуация и принудителното прекратяване на шампионатите. По този начин се дава възможност на всички клубове. Смятам, че не трябва да има изпадащи от елита. Същевременно първенците в двете групи на Висшата лига трябва да допълнят първата група. В крайна сметка те затова са се борили досега и промоция за Суперлигата е естествен завършек на техните усилия. За по-следващия сезон първенството може отново да бъде редуцирано. Затова приемайки формата, още от сега трябва да бъде решено и колко отбора ще изпадат“.

„Всичко обаче зависи от финансовото положение на отборите. Колко от тях биха могли да участват в елита. Защото се задава тежко време, не само за волейбола, но и за целия спорт. Затова смятам, че крайното решение за формата за следващия сезон може да бъде отложено малко – до края на извънредното положение, или максимум до края на месец май. Да, това ще бъде в ущърб на водещите клубове, които искат да имат яснота за формата с оглед на селекция и финансови разходи. Но положението е такова, трябва да има разбиране и едно временно изчакванс крайното решение не е толкова фатално“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ