Въвеждат ВАР първо в юношеските първенства! БФС избира между три оферти за системата

92152915_10159146580994796_7307986372831215616_o

Въвеждането на системата ВАР в България ще започне първо от юношеските първенства до 19 и до 17 години. Именно мачове от двете елитни групи ще служат като експериментални за реферите, които ще минат обучение. От БФС са решили преди прилагането на системата в елита тя да бъде тествана при подрастващите и така арбитрите да са подготвени максимално за това, което ги очаква.

От Съдийската комисия към централата вече работят по осъществяването на обучението. Те са определили 16 съдии от Първа лига, които ще минат курса. Към тях ще бъдат прибавени още 6 от Втора лига. При тях подборът ще е по-специален. Първоначално ще са 14, които ще бъдат подложени на изпит и след него ще бъдат сведени до шестима. Те заедно с 16-те от елита вече ще могат да прилагат наученото в мачовете от юношеските първенства, а после в Първа лига.

Обучение от елитните ни рефери няма да минат единствено Георги Кабаков, който вече работи с ВАР при международните си наряди, както и Николай Йорданов. Настоящият сезон за Йорданов е последен, след като навършва пределната възраст за ръководене на мачове.

От Изпълкома на БФС вече обявиха, че ще изберат от три оферти за системата ВАР, която най-рано може да стартира в елита през пролетта на 2021 година. Заради пандемията обаче вицепрезидентът на централата Атанас Фурнаджиев заяви, че засега това не стои на дневен ред. Въпреки това Съдийската комисия действа по своята част.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ