Чужденци масово напускат Левски?! Сините няма да се опитват да ги задържат

Левски - Лудогорец, Нуно Рейш, Иван Горанов, Мартин Петков, Холмар Ейолфсон, Янис Каргас, Насиру Мохамед, Стайн Спиерингс, Хали Тиам, Найджъл Робърта

Поне шестима чужденци ще напуснат Левски през лятото. Със сигурност фланелката на „сините“ през следващата кампания няма да носят Кали Тиам и Филипе Нашименто, както и нападателят Дени Алар. Причината е, че договорите им с клуба изтичат и няма да бъдат подновени. Предложение да остане имаше само Тиам, и то още преди финансовото състояние на „Герена“ да бъде разклатено, пише „Тема Спорт“. Тогава сенегалецът го отказа и уведоми шефовете, че предпочита да потърси късмета си на друго място.

Малко по-деликатна е ситуацията с несменяемия титуляр на вратата Милан Миятович. Черногорецът, който бе привлечен през лятото, има споразумение до края на кампанията, но в него има клауза, която позволява удължаването му с още един сезон. От Левски обаче няма да се възползват от нея, защото тази пролет привлякоха национала Георги Георгиев от Славия, който прибира доста по-малка заплата. Освен това „сините“ имат предварителен контракт и със сърбина Зоран Попович.

Индикации за напускане дадоха и аржентинският плеймейкър Франко Мазурек и за ганайското крило Насиру Мохамед. В гръцките медии вече се появиха информации, че Франко се е договорил с ръководството за раздяла по взаимно съгласие. Наскоро пък Мохамед призна, че времето, прекарано в шведския Хекен, му липсва.

Освен тях обаче може да има и други напускащи. Защото сред най-конвертируемите играчи на клуба са Холмар Ейолфсон, Стайн Спиерингс и Найджъл Робърта. Може да се наложи продажбата на някого, за да бъде вързан бюджета.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ