Откритие на Черно море попари ЦСКА: Искам във Варна и в националния отбор

7 Dni Sport09.04.2020
виктор попов

Виктор Попов даде интервю за Gong. Крайният бранител на Черно море сподели как преминава ежедневието му по време на продължаващото в страната извънредно положение. Към него има интерес от ЦСКА, но той е категоричен, че си остава във Варна.

Как прекарваш времето си по време на извънредното положение?

– Гледам да се пазя и да не излизам от вкъщи. Опитвам се да боря скуката с филми и уча дистанционно за университета. До преди малко даже правех онлайн тестове. Като цяло всичко върви добре.

Трудно ли се поддържа физическа форма в тези условия? Как се справяш ти?

– Разбира се, че е по-трудно. Вкъщи не мога да се правя занимания с топка, но каквото мога гледам да правя като упражнения, за да поддържам формата си висока. Имаме обща група във „Вайбър“ и там ни се пращат упражнение, за всеки индивидуално.

Оптимист ли си, че първенството ще завърши или смяташ, че кампанията ще бъде прекратена?

– Мисля, че ще продължи първенството, но се надявам да се случи възможно най-скоро. Без футбол не е лесно.

Да поговорим и за сезона досега. Преди прекъсването вие бяхте в чудесна серия, 8 мача без загуба. Колко трудно ще се върнете към този силен ритъм при подновяване на Лигата?

– Честно казано се надявам да направим една добра, кратка подготовка и да сме в максимално добра форма, за да продължим по същия начин.

Ти се утвърди в състава на Черно море и вече си неизменен титуляр. Как премина прехода ти от юношески до мъжки футбол?

– За мен е като сбъдната мечта. Като малък винаги съм си мечтал да играя за мъжкия отбор на Черно море и е малък шок, че скочих директно от елитната група до 19 години в първия отбор. Първите ми мачове бяха срещу Ботев Пловдив и Берое. Беше малко стресиращо в началото, но всички ми помагаха – треньори и съотборници и в крайна сметка се справих.

Накъде смяташ, че е следващата стъпка в кариерата ти? Гледаш ли към евентуален трансфер в чужбина, ако такава възможност се появи?

– За момента мисля, че няма възможност за подобен трансфер. Искам да се фокусирам върху това да изчиствам грешките в играта си. За момента със сигурност Черно море е клубът, за който искам да играя.

Да поговорим и за националния отбор. В края на миналата година направи своя дебют за мъжкия тим в контролата с Парагвай. Очакваш ли отново да бъдеш повикан в състава за баража Унгария?

– Не знам наистина. Това е чисто треньорско решение. Разбира се, че се надявам да попадна в състава на Георги Дерменджиев.

Как виждаш генерално шансовете на България за класиране на Евро 2021?

– Мисля, че имаме реални шансове да се класираме. Тези два мача наистина ще са много трудни, но мисля, че можем да се справим.

И за финал – какво ще съветваш всеки юноша при осъществяването на прехода от юношески към мъжки футбол?

– Пожелавам им да продължават да се трудят и даже да влагат още повече усилия. Съветвам ги да слушат треньорите в юношеските им формации, тъй като те могат дадат голям тласък на един юноша да се издигне до мъжкия футбол. Пожелавам им да са здрави и всичко друго ще бъде наред.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ