Само в 7DniSport.bg

Ясно е: ЦСКА избра да не отлага неизбежното! Но дори с 10 милиона в касата, феновете ги вълнува само едно: Без Каранга и Десподов, накъде?

1

ЦСКА продава двамата си най-силни атакуващи футболисти. Фернандо Каранга вече е в Китай за финализиране на трансфера си в местен елитен клуб, за Кирил Десподов се смята, че е в Белград, където ще парафира с Партизан. Феновете на “червените” са и ядосани, и разочаровани от продажбата на двамата си любимци. Ръководството пък ще вкара доста свежи пари в касата си. За Каранга е ясно, че ще бъде взета сума от порядъка на 4 милиона долара, цената на Десподов пък най-вероятно ще е около два пъти по-малка. Това са приблизително 6 милиона, които ЦСКА ще получи за двамата си футболисти. Като сложим и 1,5 млн. долара, които бяха взети за Антон Недялков в началото на годината, трансферната политика определено изкарва клуба на плюс.

Въпросът, който вълнува повече феновете обаче не е за счетоводния баланс, а по-скоро накъде отива отборът сега. С нов треньор, който ще работи без двамата футболисти, които бяха основната заплаха за противниковите врати през последната година и половина?! Отговорът изглежда леко мъглив най-вече, защото “червените” до момента се разминават с привличането на така желаният централен нападател. Ако заместникът на Каранга вече бе пристигнал на “Българска армия”, то драми около бързото развитие по двата трансфера нямаше да има. Вече щеше да е ясно кой ще води атаката през новия сезон, а за фланговете Нестор Ел Маестро може да е спокоен – Енрике Рафаел се намира в най-силния период от кариерата си, а Жоржиньо предлага дори по-висока скорост от Десподов. Взетият под наем от Сент Етиен бързак не е силен в завършващата фаза, но и родният национал направи някои доста сериозни пропуски. Едвин Джеси загатва за класата си и битката за двете позиции цял сезон ще се води между тройката чужденци и младия Александър Георгиев.

Към този момент ЦСКА не е обявил трансфера нито на Каранга, нито на Десподов. Дали ще се случи днес, утре, след седмица или месец, това е просто отлагане на неизбежното. Тези двамата рано или късно щяха да бъдат продадени, а реалността е такава, че “червените” избраха най-добрия момент от финансова гледна точка, но май не и от футболна.

Колко клуба по света ще извадят 4 милиона долара за нападател, който за последните 3 месеца е играл само два контролни мача, защото е получил тежка контузия в коляното?! Десподов пък направи най-силният си сезон до момента и отдавна се виждаше, че родният шампионат му отеснява, че няма какво повече да научи срещу Верея, Витоша и Черно море, готов е и иска да направи следващата стъпка. Така че за ЦСКА предстоят три неща – да намери нов централен нападател, да види как Жоржиньо ще замести Десподов и да избере как да похарчи десетте милиона лева, които ще влязат в клубната сметка.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ