„24 часа“ гръмна: Етър, Дунав и Царско село се отказват от Първа лига, 60 играчи са уволнени

7 Dni Sport08.04.2020
Етър - Лудогорец, Георги Терзиев

Вече има между 50 и 60 уволнени футболисти от Втора лига, алармирали от профсюза на играчите на сбирката на експертния съвет в понеделник.

Това означава, че повечето отбори няма да може да започнат първенството, ако то бъде подновено. До момента в БФС са внесени обаче само 4 такива решения, като едното е на Джоди Лукоки, които скъса с „Лудогорец“, след като отказа да поднови договора си.
Както „24 часа“ вече писа „Ботев“ (Гълъбово) и „Локомотив“ (Горна Оряховица) са заявили неофицално, че няма да могат да продължат първенството. Очаква се те да спрат веднага след излизането от каратината.

Единственият клуб в България, където не са намалили заплатите е „Пирин“ (Благоевград). Там дори стягат селекция за елита, защото се очаква през лятото три отбора от „А“ група да се откажат, дори и да запазят мястото си. Според различни източници става въпрос за „Дунав“, „Етър“ и дори „Царско село“.

24 ЧАСА


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ