Бивш играч на Левски и ЦСКА стана безработен: Слава Богу, че успях да заделя пари

Левски Радник 1во (14) буш

Както почти всички футболни първенства, и румънското бе спряно, а някои отбори дори изпратиха своите служители в техническа безработица докато заразата отшуми. Такъв е и случаят с Газ Метан, където играе бившият футболист на ЦСКА и Левски – Серджиу Буш. Румънецът разказа пред медия в родината си за мерките, предприети от клуба.

„Сега трябва да внимаваме да не напълнеем“, пошегува се Буш.

„Правим всичко, което можем. Вкъщи съм, помагам на съпругата си, доколкото мога.“

„Срещнах се с президента на клуба, проведохме приятелски разговор и попълних декларацията. Съобразявам се с решението на клуба, разбирам позицията му. Сигурен съм, че всичко ще се оправи, никога не е имало финансови проблеми тук“, заяви Буш.

„Дори да бъдем месец или два в домовете си, трябва да спазваме рестрикциите, защото здравето е по-важно. Да, безработен съм, но си стоя вкъщи. Все пак дано не трае дълго, защото тогава ще го почувстваме.

Според правителството техническата безработица предполага максимум 75% от средната брутна заплата за страната, а Буш вече е изчислил сумата, която трябва да получава.

„Направих изчисление и се оказа, че ще получавам около 700-800 леи на седмица. Слава Богу, че успях да заделя пари“, призна румънецът


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ