Стойне Манолов към Гриша Ганчев: Да не си стъпил в София повече! Вадя пистолета и…

7 Dni Sport07.04.2020
стойне манолов, гриша ганчев 2

Когато Гриша Ганчев стъпи в ЦСКА, един от първите, които му подадоха ръка бе Стойне Манолов. Хотелиерът предостави на „червените“ базата си, Ганчев пък го сочеше навсякъде като истински армеец.

А имаше време, когато същият този Стойне Манолов крещеше по същия този Гриша Ганчев: Да не си стъпил в София повече! Вадя пистолета и си дотам!

Есента на 2000 година. ЦСКА гостува на Литекс по средата на есенния дял. Разликата между двата тима е минимална, а Левски започва да се откъсва. Двубоят е „задължителен“ за домакините.

Напрежението се покачва от назначението на съдията. Избран е Георги Димитров. „Та Каубоя е като брат на Любо Пенев, те по-добре на Васил Божков да го бяха дали да го свири“, обявяват от Ловеч.

Срещата започва с ранно попадение точно Любо Пенев. Към средата на първата част Зоран Янкович изравнява. И след това Каубоя наистина взима нещата в свои ръце. Рекордните за българския футбол 21 минути на терена в Ловеч не се играе футбол въобще, заради реферски накъсвания! Върхът е, когато Димитров чака стражът на армейците Ненад Лукич 4 минути (!) да си сложи ръкавиците. Домакините са бесни, не им дават и очевадна дузпа срещу Христо Йовов.

В крайна сметка срещата завършва 1:1. В ложата Стойне Манолов и делегацията на гостите са видимо доволни. Слизат долу при клубния автобус. Бесен пък благодетелят на домакините Гриша Ганчев, заедно с още двама души слиза в коридора на стадиона между двете съблекални и съдийската стая. Притеснен, Каубоя звъни на Стойне Манолов да го моли за помощ.

И тогава започва невероятния екшън. Той се чува чак на втория етаж, където двамата треньори дават пресконференция. Манолов крещи по Гриша Ганчев, той му отвръща, двамата едва са удържани от по няколко души. Съспенсът е повече от 5 минути, като в крайна сметка благодарение на местни полицаи Стойнето е изтласкан извън стадиона. Докато напуска, той крещи обезумял към Ганчев: Да не си стъпил повече в София! Вадя пистолета и си дотам!

Омразата на Манолов към Литекс е от пролетта на същата година. Тогава ЦСКА и Литекс имат 1/4-финал за купата и мач за първенството. Ловчанлии нямат шанс за титлата, но пък червените са само на 4 точки. Офертата от София е дайте мач, да ви дадем два. Гриша Ганчев обаче отказва. В първата среща за купата Литекс бие 3:0. 4 дни по-късно е двубоят за шампионата. „Армейците“ вдигат мизата – 200 000 марки за трите точки. Лично Стойне Манолов преговаря за сделката. Такава обаче отново няма и „оранжевите“ разгромяват ЦСКА 4:1.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ