Шефът на треньорската комисия Людмил Найденов: Ако бях треньор, нямаше да ме уважават

7 Dni Sport06.04.2020
людмил найденов, любо ганев

Главният мениджър на „Марек“ Людмил Найденов даде любопитно обяснение защо е бил предпочетен за шеф на треньорската комисия към волейболната федерация, макар че не е част от гилдията.

„От 16 г. съм на ръководна длъжност в Дупница и през цялото това време съм се доказал. „Марек“ има не само добър мъжки отбор, който в четири поредни години стана шампион на България, но е и с една от най-добрите детско-юношески школи у нас. Сигурно това е повлияло за избора на управата на БФВ да ме утвърдят начело на тази комисия. Защото, ако беше назначен треньор на поста, имаше вероятност той да няма уважението на останалите си колеги“, коментира бившият национал и очерта приоритетите при сформирането на бъдещия си екип.

„Такава треньорска комисия, в този си вид, каквато планираме, не е имало досега. Трябва да се свършат доста неща организационно, преди да започне да функционира. Първото е определянето на екип. Имам две седмици на разположение да определя с кои хора да работя и смятам за удачно да бъдат разделени на мъжко и женско направление. Решенията за избор на национални треньори във всички възрасти обаче ще бъде общо дело. Ние ще предлагаме съответните кандидатури, а тежката дума остава за Управителния съвет на федерацията. Ще разчитам на доказани специалисти. Най-важното е създаването на единна методика, по която да тренират подрастващите, като я внедрим първо в малките клубове, тъй като те захранват  водещите отбори с кадри, и постепенно я пренесем в утвърдените школи“, поясни Найденов пред „Струма“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ