Йордан Лечков за кризата с COVID-19: Ясно е, че някои клубове ще фалират, но това не е най-важното

Йордан Лечков

Няма никакво значение кога отново ще има футболни мачове. Важното сега е да се спасят човешките животи. Това заяви героят от САЩ’94 Йордан Лечков в откровен разговор пред „България Днес”.

„Кога ще се поднови футболното ни първенство не е най-важното нещо в момента. Трябва да се изчака и да се види ситуацията. Мачовете липсват, но пак ще има футбол. В момента сме на режим оцеляване! Дай Боже да не се вдигне много броят на заразените и жертвите в страната. В крайна сметка това зависи малко или много и от нас самите”, коментира Лечков.

Лечков вече не е част от ръководството на футбола у нас, но съди БФС. Като първи вицепрезидент на Боби Михайлов той претендираше, че трябва да оглави централата след оставката на бившия вратар. Вместо това за временно изпълняващ длъжността президент бе вписан Михаил Касабов, а Лечков бе освободен от всички длъжности, които заема. Бившият национал заведе дело срещу колегите си от Изпълкома, което Софийски градски съд прекрати като неоснователно. Преди няколко дни обаче Лечков обжалва това решение. Екзукеторът на Германия от световното първенство в Америка също търпи големи загуби от извънредното положение в България заради пандемията от коронавирус. Той е собственик на хотелски комплекс в родния си град Сливен.

„Ясно е, че хотелиерският бизнес ще пострада. Не е само при нас така, а е при всички. Неприятно е, но срещу природата няма как да се борим. Трябва да се спазват мерките, каквито и да са те. Малко повече самосъзнание трябва да има у всеки. Най-важното в момента е да си запазим близките хора. Тук става въпрос за сървайвър, за оцеляване”, категоричен е Лече.

„Това, че някои футболни клубове ще фалират, е най-малкият проблем. В една такава ситуация трябва да се погледне към думичката солидарност – повече да я споменаваме и повече да я спазваме. Аз дълго време говорех за нулеви години. В цялата тази криза сега това е на дневен ред не само при нас, а по целия свят. Като гледам какво става, пази Боже! Всеки да си спазва своята превенция. Имаме достатъчно силни билки в България. Трябва да слушаме повече специалистите, аз винаги съм се уповавал на хората, които си разбират от работата”, добави още Йордан Лечков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ