Пламен Константинов: Тук е по-вероятно мечка да ме изяде, отколкото да пипна коронавирус

7 Dni Sport31.03.2020
пламен константинов
В края на миналата седмица Пламен Константинов се превърна в първия български треньор, който печели титлата на Русия начело на отбор. Неговият Локомотив Новосибирск бе провъзгласен за шампион, след като Суперлигата бе спряна. Гибона говори по тази тема, както и за ситуацията в страната, за предаването „На кафе“ по Нова телевизия.

Истината е, че очаквахме по различен начин да завърши първенството. Готвихме се да сме домакини на финалите, но за съжаление ситуацията е такава, че един от състезателите на противников отбор се разболя и федерацията беше принудена да спре първенството преди последните четири мача от финалната част. Така се взе решение шампионът да се определи от редовния сезон, който се бе изиграл напълно.

За спорт и култура се отделят средства, когато има излишък и когато икономиката върви добре. Свързано е с финансиране от спонсори. Когато има проблеми, едни от най-засегнатите сектори са спортът и култура. Очаквам следващите две години да са проблематични. Не виждам добра страна в случващото се покрай олимпиадата. Организаторите ще претърпят загуби. Спортистите няма как да се подготвят по-добре, защото това е целенасочен тренировъчен процес. Промяната на датите не може да е позитивна, но с оглед на ситуацията и неяснотата какво ще се случва в следващите месеци това бе логично решение. Олимпиадата трябва да има приходи от зрители и туристи и в тази ситуация едва ли някой ще тръгне да посещава рисков район като Азия. Смятам, че бе логично това решение. Крайната инициатива дойде от техния премиер, така че не се е случило под натиск. Те самите възприемат това.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ