Знаете ли че… ЦСКА открадна бащата на Пламен Гълъбов от Локомотив и подпали София

7 Dni Sport30.03.2020
ЦСКА - Етър, контрола, Пламен Гълъбов

Пламен Гълъбов не е първия представител на шуменската фамилия, който се появява в ЦСКА.

7DniSport.bg ви връща към лятото на 1992 година, когато бащата на централния защитник – Йордан Гълъбов, е откраднат от червените от Локо Сф.

По онова време Данчо е лидер на юношеския национален отбор и сочен за един от най-добрите млади защитници у нас. Селекционерът на „червено-черните“ Иван Коцев го забелязва на един контролен мач в столицата, след което хора на Локомотив го наблюдават в още 4 срещи.

Така се стига до офертата към него през лятото на 1992 година. Младежът пристига в София и прави сензационно представяне за „железничарите“ в турнира „Интертото“. В Локомотив са сигурни, че са ударили шестицата.

Грешката им е, че забавят договора и от това се възползва ЦСКА. Червените виждат Гълъбов в мачовете от „Интертото“ и веднага правят офанзива по привличането му. Данчо нелегално освобождава даденият му от Локото апартамент в хотел и се пренася на „Червено знаме“. След което подписва 4-годишен контракт с ЦСКА.

В „Надежда“ са бесни, свикват пресконференция и обвиняват ЦСКА че връща военните джипки в родния футбол. Дори искат БФС да не картотекира играча. Молбата им обаче е отхвърлена.

Кариерата на Гълъбов не се развива по най-добрия начин в ЦСКА и през целия сезон не записва нито един мач, макар няколко пъти да попада в групите. Последва преотстъпване на Шумен, а после и разтрогване на договора.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ