Знаменит шеф на Левски: Ние оставихме клуба на плюс, държавата да въведе лимит на дълговете

7 Dni Sport29.03.2020
Андрей Желязков

Легендарният шеф на Левски Андрей Желязков предложи БФС да въведе правило клубовете да не могат да задлъжняват с повече от един милион лева!

Така той смята, че водещите отбори няма да стигат до колапса, в който в момента е Левски.

„Ще прозвучи малко самохвално, но с Томас Лафчис оставихме клуба на плюс. Мисля, че ставаше въпрос за 700-800 000 марки, които имаше да се получават, и без никакви задължения. Такива са фактите. Не знам как мислят всички ръководители, че може постоянно да живеят на кредити и заеми. Да вкарват клубовете в задължения и след това да се оттеглят, и да оставят следващия да му мисли. Не знам дали държавата има право да се намесва, но трябва да се постави някакъв лимит. Повече от 1 милион, ако има задължения клубът, или да разпродава и да си оправя дълговете, или му се взима лиценза. Трябва да има някакви закони. Дано дойде краят на футбола на заем. В Германия преди време Борусия Дортмунд бяха в такова положение, когато бяха затънали с близо 90 милиона евро. Но тогава продадоха звездите си и намалиха дълговете. Започнаха на ново и ето, че пак са топ отбор“, коментира Желязков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ