Павел Колев: Положението в Левски е лошо, прекратяването на шампионата ще е пагубно за клуба

Левски, Пресконференция, Иван Христов, Павел Колев, Андрей Арнаудов

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев заяви, че прекратяване на първенството ще бъде пагубно за клуба. Той говори пред БТВ за финансовото положение на „сините“, както и за делата, които водят столичани.

„Положението в Левски е лошо. Разчитаме на приходите, които имаме от продажбата на фен-артикули, абонаментни карти и билети. Другите са от дарения. Имаме две сметки и грубо в тях имаме общо към 450 000 лева. Повечето пари са от сметката от дарения, които отиват директно към погасяване задълженията към НАП. Орязахме сериозно разходите. Малко над 1 милион са санитарния минимум. Имахме много планове за инвестиции. Може би към милион и 600 000 лева за инвестиции. Направен бе изцяло един терен с естествена трева, както и още един. Направихме ремонт на общежитието и съблекалните на юношите“, каза Колев.

„С Георги Попов се чух преди Нова година. Васил Божков го видях за последно на срещата с привържениците, която беше в средата на януари. Тогава не говори с мен, а с феновете. Аз бях като домакин. Не съм се чувал с него. Нямам никаква комуникация. Информирам се от медиите“, добави още той.

„Смяната на мажоритарния собственик, при всички положения, зависи от добрата воля. Над 86% от акциите се държат от Георги Попов и без негово съгласие няма как да преминат в ръцете на друг. Ако се влезе в несъстоятелност и се обяви фалит, тогава няма да зависи кой ги държи. Тогава ще е от значение активите на клуба и с какво разполага Левски. Но не мисля за такова нещо. Борим се с колегите ми и благодарение на привържениците искаме да спасим клуба. Пред мен не се отказал нито един футболист. Никой не ми е казвал, че иска да напуска Левски“, заяви изпълнителният директор на Левски.

„Задълженията са между 15-16 милиона. След като пристигнах в клуба през януари миналата година, те са двойно намалени. Добро постижение предвид краткото време, през което работихме. Сумата не е за пренебрегване и особено, когато клубът е в такова финансово състояние. Но продължаваме да работим“, заяви Колев.

„Съдебните дела са 16-17. Много от тях са от един агент за играчи. Не знам за колко пари става на въпрос, може би около 300-400 хиляди. Много се отказаха от делата си срещу Левски. Сега се сещам за Иван и Андрей и тяхната компания „Междинна станция“, добави още той.

„В този момент не плащаме на играчите. Последно платихме половин заплата за януари. Сега се опитваме да платим и другата половина. В извънредни обстоятелства сме и никой не е казал, че иска да напусне. Преди да се разпуснем беше нормално. Имаше леко напрежение, но в Левски винаги има такова. С футболистите, с които разговарях и са от дълго време в клуба, ми споделиха, че е имало по два-три месеца, в които да не получават заплати. Искат да сме честни с тях и им казваме нещата каквито са. Това го оценяват“, каза Колев.

„Против сме за прекратяване на първенството, защото за Левски би било пагубно. На първо място в цяла Европа се опитват да направят така, че шампионатите да завършат. УЕФА отмени Европейското първенство. От гледна точка на фейърплея трябва да звърши шампионата, както и знаем, че футболът е бизнес. Прибързано ще е да се прекрати. Нека да изчакаме и ще видим. Да са надяваме разпространението на коронавируса да бъде овладяно“, заяви силният човек на „Герена“.

„Тежка битка за оцеляването на клуба. В последните 45 дни привържениците на Левски събраха над 1,5 милиона. Това е без прецедент в България, но е популярно в Европа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ