Христо Йовов проговори за Левски и възможността Тотализатора да спонсорира сините

иво тонев, наско сираков, христо йовов

Бившият капитан на Левски Христо Йовов даде дълго интервю за Дарик радио, в което основната тема бе как социален човек като него, успява да спазва правилата, заради коронавируса. Йовов разказа любопитни подробности около това как прекарва времето със своето семейство, а и как изпълнява ангажиментите си към спортния тотализатор. От няколко седмици бившият национал е част от управителния съвет на тотализатора:

„Последните поколения не са се сблъсквали с такова нещо и не са свикнали. Доста е странно, а и не мога да излъжа, че няма притеснение с оглед на това, което се случва в целия свят. Остава надеждата да премине по-бързо и да се измисли цяр или ваксина срещу коронавируса“, бяха първите думи на Бижутера.

„Вчера си мислех, че от доста време не съм имал възможност толкова дълго да бъда до най-близките си хора. Чувствам се доста добре и се радвам да прекарваме всеки момент заедно. Вярвам, че не само аз, но и много други хора се наслаждават на момента. По стечение на обстоятелствата бяхме започнали ремонт и една от стаите е напълно празна. Там със синовете ми играем футбол. Ползваме я за футболен терен и тренираме разни неща с топка, но това не е достатъчно. Децата имат нужда от излизане, но пък се съобразяваме. В днешни дни технологиите са много напреднали и ние имаме проблем, както и доста хора в това отношение. С жена ми сега си затваряме очите за някои неща, но така времето на децата минава малко по-бързо в създалата се ситуация. Търсим им занимания, за да не мислят за излизания с приятели“, коментира Христо Йовов пред Дарик радио.

Той говори и за една от модите в последните дни сред футболните хора, а именно жонглирането с ролка тоалетна хартия. „С бивши колеги имаме обща група в социалните мрежи. Всичко тръгна от едно предложение на Стилиян Петров. Реших да пробвам и се получи, а децата снимаха и после казаха: „тате, нека го публикуваме“. Апелът е ясен. Трябва да си седим вкъщи и да спазваме хигиенни навици, а винаги е полезно да има и усмивка“.

Христо Йовов разказа как той и колегите му от спортния тотализатор работят от домовете си в тези дни: „Създали сме група във вайбър и там обсъждаме нещата. Има избран изпълнителен директор, който взема основните решения, но преценяваме, че е по-добре да ги коментираме така, а не да се събираме, защото знаем, че не е редно много хора да бъдат на едно място. Радвам се, че се занимавам с нещо ново и се надявам да оправдая доверието, което ми е гласувано. Смятам, че в спортния тотализатор има какво да се доразвива. Знаем, че трябва да се модернизират някои неща, а това е главният двигател на българския спорт. Надяваме се да го развием и да има повече ресурси за родния спорт и спортното министерство. Дано върнем тотото там, където беше в миналото“, добави Йовов.

Бившият нападател на Левски и националния тим заяви, че са взети нужните мерки за хигиена и работа, защото пунктовете на тотото продължават да работят и в момента.

Той отговори и на въпрос, който бе свързан с евентуалното сътрудничество между Спорт тото и Левски: „Мога да кажа моето виждане по темата. Ние от три седмици се занимаваме с тотализатора. Това със сигурност не е коментирано и не мога да дам параметри, какво би могло да стане. Едно е сигурно, че ще направим всичко възможно, за да популяризираме тотото. То трябва да бъде рекламирано, а дали ще е с Левски или някакъв друг спортен клуб или отбор е друг въпрос. Знаем, че Левски е една институция в България и има много последователи. По този начин хората могат много лесно да бъдат докоснати чрез футболния клуб. На този етап нищо не е коментирано от нас и това са последващи решения“.

Христо Йовов не скри, че е впечатлен от поведението на „сините“ фенове и тяхната подкрепа спрямо клуба от „Георги Аспарухов“.

„Това, което се случи с вечния съперник предизвиква страха у хората, да не стане така и с Левски. Феновете на тези два отбора могат да помогнат по този начин на клубовете си. Надявам се еуфория да не премине, защото тя е факт в началото на такива моменти, когато хората даряват пари и помагат на дадена кауза. Надявам се да продължи и Левски да пребъде. Смятам, че е важно ръководството на Левски да предприеме важни стъпки. Чувам, че клубът има сериозни разходи и е добре в бъдеще да се привличат играчи с по-скромни възнаграждения, за да могат да се чистят задълженията. Не че не е важно и хубаво Левски да печели трофеи, но е по-важно клубът да оцелее и това хората трябва да го знаят. В този момент това е по-важно. Трябва да се борим клубът да оцелее. Това ако се разбере от повече хора, ще бъде и по-лесно на ръководството да е с по-развързани ръце и да се справи с тези стъпки. Всички фенове трябва да разберат, че в момента трофеите не са най-важното нещо, не че няма нужда от тях“, продължи Йовов.

„Искам да поздравя медицинските лица, които са на първа линия и с риск да се заразят помагат на болните хора. Също така и учителите, а и правителството за това, което правят. Нека бъдем внимателни и да пазим нашите родители. Наскоро прочетох, че за да спасим един човешки живот е нужно просто да си седим вкъщи, което не е трудно“, завърши Ицо Йовов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ