Шеф в ЦСКА призна: Вирусът може да постави здравната система на България на колене

кристиано джарета

Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета направи стряскаща прогноза за страната ни относно това, което предстои със заразата с коронавирус. Според италианеца, вирусът ще „постави на колене“ България заради състоянието на нашата здравна система. Директорът е на мнение, че тренировъчният процес в отборите е трябвало да бъде прекъснат много по-рано.

„Всички се страхуваме, що се отнася до Италия. Семейството ми е разделено между Италия, САЩ и Испания и положението да нямам контрол над нещата изобщо не е приятно. Тук, в България, няма голямо притеснение, защото заразените са малко над 50, но превантивно спират всякакви несъществени дейности до 13 април, включително футбола. Надявам се да не е така, но мисля, че вирусът ще пристигне тук и ще бъде голям проблем, предвид състоянието на българското здравеопазване“, заяви Джарета за радио TMW.

„Вирусът може да постави здравната система на България на колене. Всички най-добри лекари отиват в чужбина, а съоръженията не са адекватни, за да се справят с подобна спешна ситуация. Поради тази причина вече прекратиха всякакви активности“, допълни директорът.

„Можем да тренираме, като държим дистанция, но такова трениране е много трудно в контактен спорт като футбола. Не съм съгласен с този начин на трениране, защото смятам, че трябва да спре напълно. Трябваше да спре всичко по-рано, сега виждаме много заразени играчи, които от своя страна пренасят вируса наоколо. Проблемът е подценен, тъй като поставя футбола пред много важни неща като общественото здраве“

„Ако първенството не приключи, не мисля, че телевизиите ще изплатят нормалните компенсации на отборите и тази ситуация може да убие малките отбори. Клубовете, които оцеляват без тези средства, са много малко в Серия А, камо ли във второстепенните лиги. Трябва да мислим и за тези, които работят в аматьорския спорт“, допълни италианецът.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ