Извънредното положение в България и преустановяването на волейболното ни първенство удари по избора на нов старши-треньор на мъжкия национален отбор. Със свое решение новият УС на БФВолейбол постанови гласуването на селекционер да стане на следващото си заседание.

„Предвид обстановката и прекратяването на мачовете, предпочетохме днес да не избираме треньор на националния ни тим. Предвид това, че близо един месец почти няма да има международни състезания и т.н., това решихме да го оставим на втори план, но пък направихме нещо много важно – вече структурирахме т. нар. изпълнителен комитет.

За следващата сбирка на Управителния съвет ще се постараем да предложим хора за тези комисии, съответно треньорската комисия да разгледа всички постъпили предложения и кандидатури, да ги отсее и на заседанието на УС да предложи един или двама кандидата, за които УС да може да гласува. Това извънредно положение ще ни даде и глътка въздух да поработим малко повече вътре в самата администрация“, заяви новият президент на волейболната централа Любомир Ганев.