Палач на ЦСКА фалира

7 Dni Sport03.03.2020
ЦСКА - Зимбру, Маркиньос

Осемкратният шампион на Молдова Зимбру (Кишинев) е разформирован заради липса на средства и няма да продължи участието си в първенството. До момента Зимбру няма да продължи и в по-ниските дивизии на молдовския шампионат, защото и за там няма пари.

По думите на директора на клба Севастиян Ботнар решението е продиктувано от отказа на собственика на клуба Николай Чьорний да продължи издръжката и липсата на каквито и да е кандидати, съобщава авторитетният молдовския вестник Ziarul National.

През август 2019-а година в края на първия дял от първенството Зимбру разтрогна договорите на 19 футболисти, за да намали разходите си и започна да им изчиства старите задължения. Но и това не помогна на Зимбру да подобри финансовото си положение. Тимът завърши сезон 2019 на предпоследното седмо място в 8-членната Национална дивизия на Молдова, като зад тях остана само Кодру Лозова. Нямаше изпадащи, защото първенството е увеличено на 10 отбора.

Зимбру е осемкратен шампион на Молдова, което го прави вторият най-титулуван отбор в историята на независима Молдова след 18-те титли на Шериф (Тираспол).

„Зубрите“ бяха и най-популярният отбор от Молдова и в съветските времена, когато играеше дори и в Висшата лига на СССР под името Нистру (Кишинев).

През 2000-ата година вече с името Зимбру отборът достигна до Финала за Купата на ОНД, но отстъпи с 0:3 на Спартак (Москва). Зимбру (Кишинев) има и две срещи с български отбори в турнира Лига Европа, като е отстранявал ловешкия Литекс и ЦСКА.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ