Вики Томова няма спирка, продължи победната серия, взе скалпа на силня полякиня на WTA турнира в Лион

7 Dni Sport03.03.2020
Виктория Томова

Ракета №1 на България Виктория Томова продължи с чудесното си представяне в последните седмици, започвайки с победа участието си на WTA турнира с награден фонд 275 хиляди долара в Лион.

В мач от първи кръг българката се справи с дошлата от квалификациите полякиня Магдалена Фрех (№169) след близо трисетова битка – 7:5, 6:7(5), 6:4.

Победата можеше да бъде и доста по-лесна за Томова, която водеше с 5:2 във втория сет, но допусна връщане на пробива и загуби тайбрека.

В третата част двете направиха четири последователни гейма до 3:3, след което Томова нанесе своя удар с пробив за 5:4, след което се справи на свой сервис.

За нея това е шеста победа на ниво основна схема на WTA турнир. Победата е и шеста последователна след титлата, която спечели на ITF турнира в Съндърланд през миналата седмица. Българката е спечелила 12 от последните си 13 двубоя, след като пък седмица по-рано игра финал в Глазгоу.

С успеха днес тя си осигури 30 точки за световната ранглиста и 2903 долара от наградния фонд. Във втори кръг нейна съперничка ще бъде петата в схемата Алисон ван Уйтванк.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ