Само в 7DniSport.bg

Фамилия Назарян се готви да донесе на България нова титла от игрите! Още този октомври

7 Dni Sport10.07.20183070
едмонд назарян

Фамилия Назарян може да донесе на България втора олимпийска титла в борбата още тази година. Големият син на легендата Армен, който е настоящ треньор на националния ни отбор в класическия стил за мъже – Едмонд, се е прицелил в спечелване на златото от младежките игри в Буенос Айрес.

Турнирът ще се проведе от 6 до 18 октомври в аржентинската столица, а българската борба ще има само един представител – именно 15-годишният Назарян. Само преди два дни Едмонд спечели бронзов медал при 45килограмовите на световното първенство в Загреб. Той отстъпи на полуфинала на руснака Яндаров, който впоследствие се поздрави с титлата.

Младият ни талант уверено върви по стъпките на баща си, като по думите на самия Армен постига по-добри резултати от него самия на тази възраст. “Само да е здрав. Може да постигне много, наистина много, но трябва да се пази, защото още расте. Много съм щастлив от представянето и развитието му. Ако продължава да се готви и работи толкова усърдно, може да спечели олимпийската титла в Аржентина”, каза за “Тема Спорт” Назарян-старши.

Големият проблем пред Едмонд в Буенос Айрес е именно фактът, че ще бъде единственият ни борец на младежката олимпиада, което ще повиши очакванията към него.

В същото време от международната федерация по борба публикуваха обновената си ранглиста в отделните стилове. България има петима представители в Топ 10. Най-предно класиране заема Даниел Александров. Рамбо е лидер при 82-килограмовите в класическия стил. От съотборниците му в Топ 20 са още Николай Вичев (63 кг, седми), Милослав Методиев (130 кг, 11-и) и Недялко Петров (55 кг, 19-и).

При дамите Тайбе Юсеин (62) е пета, Биляна Дудова (57) шеста, Мими Христова (59) е девета, Евелина Николова (55) е 12-та, а Виктория Бобева (65) е 14-а.

В свободния стил имаме само двама в ранглистата. Али Умарпашаев (74) е 17-и, докато Владимир Дубов (61) е на 18-о място.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ