Гордей се България, Мария Гроздева и компания ни донесаха нова радост, европейски рекорд

7 Dni Sport28.02.2020
Мария Гроздева

Родните представителки се представиха изключително силно в квалификациите на Европейското по спортна стрелба във Вроцлав, Полша. На отборното състезание на 10 метра пистолет Мария Гроздева, Антоанета Бонева и Мирослава Минчева се класираха сред първите девет и заеха първото място в отборното класиране на дисциплината със сбор от 1729 точки, което е нов европейски рекорд.

Гроздева и Бонева ще участват в битката за медалите във финала по-късно. Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева демонстрира топформа, като записа резултат 578 точки и се класира трета в квалификациите, а Бонева завърши с 577 точки в квалификациите и с пето място също ще стреля във финала.

Много силно се представи и третата българска представителка в дисциплината – Мирослава Минчева, която остана девета. Състезателката от Търговище постигна 574 точки, колкото има и последната участичка във финала Силвия Щайнер от Австрия, но българката записа по-малко десетки и остана извън финала.

Най-добър резултат в квалификациите постигна олимпийската шампионка Анна Коракаки от Гърция с 581 точки.

Гроздева и Бонева ще стреля във финала в 18.45 часа българско време.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ