Продават 39% от акциите на Ботев, феновете не ги дават на Самуилов

7 Dni Sport27.02.2020
Ботев Пд - Георги Самуилов на Коматево

Управителният съвет на Сдружение ПФК Ботев, което притежава 1 процент от клубните акции публикува съобщение до феновете. От него става ясно, че се подготвя продажба на 39% от акциите на Ботев, които към този момент са собственост на ТЦ-ИМЕ АД:

„Уважаеми Ботевисти,

След добрата новина за осигурените средства за инвестиции в пловдивската спортна инфраструктура, искаме да ви уведомим, че още един дългогодишен проблем за Ботев може да бъде разрешен.

След проведена среща на ръководството на Сдружение ПФК Ботев със синдика на ТЦ ИМЕ АД, стана ясно, че се подготвя процедура за продажбата на 39% от акциите на ПФК Ботев АД, собственост в момента на ТЦ ИМЕ АД.

Към настоящия момент в клуба трябва да се изготвят документите, нужни за оценката на тези акции.

Според Устава на нашия клуб, акциите ще бъдат предложени за закупуване на сегашните акционери. Това са Сдружение ПФК Ботев и Еф Ес мениджмънт ЕООД, собственост на г-н Георги Самуилов. Единодушно е мнението в жълто-черната общност, че тази част от капитала на дружеството трябва да се придобие от Сдружение ПФК Ботев.

Сдружението като обществена институция, съхраняваща ботевизма, започва действия за закупуването на тези акции и ще направим всичко, което е по силите ни, това да се случи възможно най-скоро.

УС на Сдружение ПФК Ботев“

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ