„България ще вземе Олимпийска титла в Токио, носи я Тайбе Юсеин“

7 Dni Sport25.02.2020
Тайбе Юсеин

Дванадесет години по-късно България отново ще има златен олимпийски медал, прогнозира виртуалният калкулатор на авторитетната компания за анализ на данни „Грейсноут“. Пет месеца преди началото на игрите в Токио 2020 от компанията представиха изчисленията си за виртуалното класиране по медали.

Изследването е направено въз основа на ключови състезания, проведени от летните олимпийски игри в Рио де Жанейро до сега.

България остава извън първите 30, чиито резултати са публикувани в сайта ѝ. От „Грейсноут“ обявиха пред „Дневник“, че предвиждането за страната е да вземе общо четири медала – един златен и три бронзови.

Изследването прогнозира, че носител на олимпийска титла ще е Тайбе Юсеин. Освен нея женската борба ще донесе още и друг медал – бронз на Миглена Селишка. Другите два медала ще са на ансамбъла по художествена гимнастика и на Божидар Андреев във вдигането на тежести.

България ще има още осем спортисти, които в Токио ще влязат в челната осмица в дисциплините си. Те ще са представители на леката атлетика, бокса, художествената гимнастика и борбата.

За последно България спечели златен медал, благодарение на Румяна Нейкова в гребането по време на игрите в Пекин 2008. След това в Лондон 2012 имаше два сребърни и един бронзов медал, а в Рио 2016 – един сребърен и два бронзови медала.

Изчисленията на „Грейсноут“ са, че за седми пореден път САЩ ще спечелят най-много медали – общо 117, от които 47 ще са златни.

Тройката се допълва от Китай и Русия (очаква се да се разбере дали страната ще има участници на игрите и при какви условия). Четвъртият отбор с повече от 50 медала ще е Япония (64). Очакванията са домакините заедно с Холандия да подобрят значително представянето си спрямо Рио 2016, докато при Великобритания се прогнозира спад.

Предвижда се САЩ и Япония да са най-силни в новите или завръщащи се в програмата спортове.

„Дневник“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ