Обръщалка на „Овча купел“, Дунав раздразни Славия и си го получи (Снимки)

7 Dni Sport24.02.2020
Славия - Дунав Русе, Галин Иванов, Филип Кръстев

Славия победи Дунав (Русе) с 3:1 в последен двубой от 22-ия кръг на Първа лига.

Гостите нанесоха удар още с първата си сериозна атака в срещата. В 9-та минута, след бърза атака на Дунав, Юлиян Ненов получи топката между линиите и изведе Стефан Христов зад защитата на „белите“, за да може резултатът да бъде открит.

След това домакините реагираха сравнително бързо. Резултата бе изравнен в 27-та минута. След изпълнение на ъглов удар Емил Стоев се оказа непокрит на задната греда, където той с удар от ждроб буквално разстреля Макенджиев в близкия му ъгъл за 1:1.

В 38-та минута пълният обрат беше оформен. След грешка на Диян Димов и бърза контраатака на „белите“ Емил Стоев върна към Филип Кръстев на дузпата, който разстреля Макенджиев за 2:1.

В 64-та минута сякаш интригата от срещата беше заличена. След изритана топка напред Цветелин Чунчуков успя да се пребори със защитник на Дунав и да плъзне пас към Стоев, който продължи силното си предоставяне с второто си попадение в срещата.

Галин Иванов пропусна дузпа да направи преднината на „белите“ още по значима. Той не успя да преодолее Благой Макенджиев от 11 метровата бяла точка в 78-та минута.

До края на срещата нямаше повече попадения, а „драконите“ пропуснаха да намалят резултата и върнат в интрагата в мача в 89-а минута.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ