Нешка Робева: Когато поемаш отговорност към талант, към деца, оставаш докрай

7 Dni Sport18.02.2020
Нешка Робева

Преди броени дни Нешка Робева обяви в социалните мрежи, че се оттегля от художествената гимнастика.

„Реших! Най-после реших…Оттеглям се от треньорството… Треньорството е робство…..Искам си свободата…“.

Сега тя хвърли малко повече яснота около това си решение в интервю за БНР. Ето какво каза Робева:

„Аз възприемам треньорството така – когато поемаш една отговорност към един талант, към едни деца, оставаш докрай. Нямам нито нервите, нито желанието, нито мога да се приспособя към изискванията на един т.нар. правилник, в който трудно можеш да намериш правила, логика. Това е един правилник, който за мен унищожава спорта, който съм правила.

Не желая да го правя. А иначе… не съм казала, че напускам залата, нито съм казала, че напускам спорта. Но искам да бъде така – да давам на този, който иска да вземе. Винаги съм искала да давам на децата, на състезателите много повече от уменията им в спорта, които ще ги направят шампиони.

Клубът се нуждае от повече отдаване в ръководството, отколкото аз да бъда затворена само с няколко деца. Треньорството е 24-часова работа. Е…от време на време слизам в залата за да видя до къде са отишли. Няма да спра да помагам, до тогава, до като мога“, допълни Робева.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ