Настъпи време за истински левскари!

7 Dni Sport13.02.2020
живко миланов

Ден след празника на влюбените, или на тези опиянени от магията на виното (тук всеки преценява сам за себе си), предстои голямото дерби между Левски и ЦСКА. Емблематично съперничество, което действа на заинтересования футболен запалянко като гореща целувка от любимата жена или чаша хубаво мерло.

Започнахме прекалено мечтателски, нали!?

Отдавна съперничеството между „сини“ и „червени“ не заслужава подобна огърлица от красиви епитети и сравнения. И въпреки това, този мач продължава да ни вълнува силно!

Този път всички погледи са отправени към тима на Левски.

За жалост на феновете от „Герена“, фокусът на събитията пада върху борбата за тяхното съществуване. И нищо повече. Футболната битка отива в миманса. Настъпи моментът за далеч по-фундаменталното – оцеляването изобщо на столичния гранд.

Както вече казаха някои и от легендите на клуба, в тези смутни времена, много ще се разчита на капитана Живко Миланов. Бранителят вече нееднократно е доказал, че играе заради „Л“-то на гърдите, а на парите. Жиката е безкомпромисен боец, който не се огъва пред трудностите и със сигурност може да бъде опора за някои от по-неуверените си колеги.

Редом до него в борбата трябва да застане и Иван Горанов. Защитникът трябваше да премине през различни професионални предизвикателства, за да се завърне триумфално през 2017 година и дори да сложи капитанската лента на ръката си. А това е чест, която може да понесе само на избрани. Към днешна дата Иван е доказал, че може да действа добре под напрежение и привидно демонстрира спокойствие въпреки тежката обстановка.

Макар и все още да няма един официален мач, Симеон Славчев бързо спечели фенското одобрение. И бъдете убедени, че думите му ще бъдат подплатени и с действия на терена. Симо вече се превърна в част от рекламната кампания за закупуване абонаментни карти, а дори, ако се вярва на информациите, ще излезе и с тежка контузия срещу ЦСКА.

Въпреки, че е приеман с лека насмешка от мнозина. Футболист като Мартин Райнов също ще бъде от ключово значение да събере отломките след прогнозирания финансов апокалипсис на „Георги Аспарухов“. Както вече е модерно да се наричат левскарите помежду си, Мартин е „куче“, като вече неведнъж е попадал в отбори, които са на ръба или тотално обзети от безпаричието. За жалост този негов опит явно ще трябва да бъде демонстриран и през тази пролет. Чисто игрово, Райнов дава заявка за нещо позитивно, тъй като по време на подготовката се представи на доста високо ниво като централен защитник.

Няма как да пропуснем и Станислав Иванов. Стаси знае добре какво значи „синята“ любов, след като бе част от онзи незабравим мач за 100-годишнината на клуба, когато още юноша бледен съумя да вкара гол на Лацио. Ако не бъде продаден в оставащите дни от трансферния прозорец, Иванов и другите по-млади играчи ще трябва да служат вярно на тима, изградил ги като футболисти. Същото важи и за Илия Юруков, който в крайна сметка отказа преминаване във Витоша (Бистрица) и реши да бъде на разположение, ако както се казва „ножа опре до кокала“. Да не забравяме за Иво Найденов, Здравко Димитров, Петър Иванов…

Не ми е любимец, но едно голямо „Евала!“ и за Петър Хубчев. Човекът, благодарение на който, левскарите имаха една пълноценна зимна подготовка и се абстрахираха тотално от новините идващи от България. Откакто пък са у нас, специалистът държи на изключителния колектив и със сигурност знае как да мотивира своите момчета за предстоящите много тежки мачове за купата и първенството. Съдбата сякаш направи услуга на столичния гранд, събирайки го точно с този треньор, в точно тези трудни времена.

Оттук насетне, каквото и да се случи, „сините“ фенове могат да бъдат спокойни. Поне на терена, те ще бъдат представяни от истински бойци, които при каквито и да е обстоятелства, ще бранят докрай честта на столичани. Мъжкари, готови да разочароват множеството зложелатели предричащи тотален разпад на вековния клуб.

Левски винаги бил силен, когато е обединен. А това ще си проличи още в дербито срещу ЦСКА.

Ивайло Димитров / Топспорт.бг

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ