Добрите вести нямат край, Дудова изуми Рим след немислим обрат, нов финал за България

7 Dni Sport12.02.2020
Биляна Дудова

Биляна Дудова направи страхотен обрат срещу рускинята Любов Овчарова и се класира за финал на Евро 2020 в категория до 59 килограма.

Схватката започна много лошо за нашето момиче. Рускинята тръгна мощно в атака и за около 50 секунди поведе с 6-0. Техническият туш изглеждаше неизбежен, но Биляна не мислеше така. Тя успя да контрира две атаки на Овчарова и да намали до 4-6. Преди края на първата част Дудова получи още една точка и след три минути резултатът стна приемлив – 5-6.

Втората част не беше така атрактивна. Двете много се пазеха, въпреки, че се опитваха да вземат някоя точка. Развръзката дойде около половин минута преди края. Биляна успя да хване атака на Овчарова и след здрава битка мина зад гърба ѝ. Съдията на тепиха вдигна две точки за червената състезателка и Дудова поведе със 7-6. До края Овчарова опита всичко, но защита на българката се оказа непробиваема.

Утре Дудова ще се бори за златото в Рим с молдовката Анастасия Ничита, която се саморазправи с германката Лора Мертенс с технически туш и 10-0 точки.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ