Григор е лек фаворит срещу Оже-Алиасим

7 Dni Sport12.02.2020
Григор Димитров

Григор Димитров има малко по-големи шансове за победа от своя съперник във втори кръг на турнира в Ротердам – канадецът Феликс Оже-Алиасим, считат букмейкърите.

Коефициентът за победа на първата ракета на България е 1.53, докато успех за Оже-Алиасим се предлага при коефициент 2.37.

Това ще бъде втори двубой между двамата тенисисти, като 19-годишният канадец спечели единственият им сблъсък досега – през миналата година на тревата в Куинс.

Феликс Оже-Алиасим е №21 в световната ранглиста в момента – с една позиция пред 22-рия Димитров. От началото на сезона той не може да се похвали с нещо особено – 5 победи и 6 загуби (4:3 за Григор).

Според букмейкърите най-вероятния резултат от мача 2:0 сета за Григор Димитров – 2.37 срещу 4.00 за чиста победа на Оже-Алиасим. Победа в три сета за Димитров е оценена с коефициент 4.00, а за канадеца – 5.50.

По-вероятно е Григор да направи първият пробив в мача – 1.61 срещу 2.20 това да стори Феликс. Букмейкърите дават равни шансове на възможността да има или да няма тайбрек в мача – по 1.83 и за двата сценария.

В първи кръг Григор Димитров се наложи с 2:0 сета над друг канадец в лицето на Денис Шаповалов. Оже-Алиасим пък надигра Ян-Ленард Щруф от Германия с 2:1.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ