Спряган за нов шеф в Левски разкри защо е отказал да работи на „Герена“

Левски - Олександрия, контрола, фенове

Австриецът Вили Рутенщай­нер разкри защо е отказал пред­ложението на Спас Русев да ста­не спортен директор на Левски, а е предпочел да подпише с фе­дерацията на Израел. 55-годишният специалист от началото на месеца е началник на всички национални отбори на близкоиз­точната страна. „Имах много, много атрак­тивни предложения от българс­кия Левски, както и Катар. Те обаче си останаха в торбата, не прибегнах до тях. Избрах отново да работя за национална федерация, защото вярвам, че точно в такава структура мога да дам най-доброто от себе си. В Израел ще отговарям за всич­ко, а по определена методика ще работят и най-малките футболисти. Наистина вярвам, че заедно можем да изградим не­що ново“, каза Рутенщайнер пред местните медии.

Австриецът е отлично запоз­нат как се работи във федера­ция. От 1999 до края на 2017 го­дина той бе в австрийския съюз, а от 2002-а назначен за спортен директор на всички национални отбори на алпийската страна.

„В момента Израел няма на­шумели футболисти, които да играят в големи клубове. Вяр­вам, че и това ще се промени, стига местната федерация да има търпение. Всеки трябва да е наясно, че плодовете ще се бе­рат след няколко години. Аз ще поставя основите. В Австрия положението бе същото, но в момента имаме над 50 футбо­листи в добри чуждестранни тимове“, каза Рутенщайнер.

Предложението на Левски бе по-добро от финансова гледна точка от това на федерацията на Израел, но Вили пренебрегна сините.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ