ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Край с „Национална лотария“ от петък! Закриха официално спонсорът на Левски

7 Dni Sport07.02.2020
левски-дунав

Депутатите приеха на второ четене поправките в Закона за хазарта. Законопроектът бе внесен от лидера на НФСБ Валери Симеонов и влиза в сила след обнародването му в „Държавен вестник“ във вторник. До три дни след това – най-късно до петък, „Национална лотария“ трябва да преустанови съществуването си.

Това е голям проблем за Левски, тъй като в момента единствените приходи са от там. В момента обаче сметките на лотарията са запорирани и в касата на сините не може да влезе договореният 1,5 милиона лева.

Как ще се развиват от тук нататък нещата в Левски никой не знае, тъй като връзката със собственика Васил Божков е прекъсната.

Новите текстове са силно рестриктивни по отношение на частните лотарийни оператори. Организацията на лотарийни игри, с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности, ще може да се прави само от Българския спортен тотализатор /БСТ/ след получаване на съответния лиценз.

След обнародване на промените според новите текстове на чл. 86 на закона лицензите на частните лотарийни оператори ще бъдат окончателно отнети, коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Това означава, че „Национална лотария“ и „Лотария България“ ще трябва да спрат работа.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ