Бомба! Владислав Стоянов се завръща в националния отбор за баража с Унгария

владо стоянов

Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов ще се завърне в националния отбор за предстоящия бараж за Евро 2020 с Унгария. Плейофът е на 26 март на „Васил Левски“ в София, а при успех ще срещнем за място на финалите победителя измежду Исландия и Румъния. Стоянов е попаднал в полезрението на селекционера Георги Дерменджиев с представянето си в контролите в Турция, които са наблюдавани от специалиста. Стражът пази на ниво и поради тази причина бе включен в групата на разградчани за мачовете от 1/16-финалите за Лига Европа срещу Интер. Първият двубой е на 20 февруари, четвъртък, от 19:55 часа на „Хювефарма Арена“, а реваншът е седмица по-късно в Милано.

В последните близо 3 години Стоянов лекува тежка контузия в коляното. В края на есенния полусезон той застана под рамката на дублиращия тим на „орлите във Втора лига. След това бе взет на подготовката в Турция, където показва по-добри игри от Пламен Илиев и Ренан. Бразилецът не получи картотека за сблъсъците с италианския гранд. А Стоянов е единственият от тримата вратари, който все още не е допуснал гол в спарингите. В последния той дори спаси дузпа срещу Цървена звезда, изпълнена от звездата на сърбите Милан Павков.
Лудогорец загуби от Цървена звезда, Владо Стоянов спаси дузпа (видео)

Дерменджиев отлично познава качествата на Владо Стоянов, защото два пъти му е бил треньор в Лудогорец. Стражът пък едва ли пази добри спомени от последния си лагер с „трикольорите“, защото именно на него получи тежката травма в коляното, заради която претърпя редица операции. Той се контузи преди световната квалификация с Нидерландия в София на 25 март 2017-а, която бе спечелена с 2:0. За последно Владо участва в официален мач на 18 март 2017 година, когато Лудогорец завърши 2:2 с Дунав в Разград.

Повиквателна за сблъсъка с Унгария ще получи и колегата му при разградчани Пламен Илиев, който в последните две години е титуляр за националите. Третото място под рамката пък ще си оспорват Георги Георгиев от Славия, Николай Михайлов от Левски и Даниел Наумов от втородивизионния ЦСКА 1948.

„Тема Спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ